Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Празі вимагають відставки президента Чехії Мілоша Земана. Відео

Сьогодні кілька тисяч людей вийшли на вулиці Праги з вимогою відставки президента Чехії Мілоша Земана. Про це повідомило Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Прага".

Демонстранти вийшли в транспарантами "Нам соромно за нашого президента" і "Ми не хочемо стати колонією Росії". Майже всі демонстранти тримали в руках червону картку як натяк, що президент за аналогією з футболом повинен покинути поле.

Крім того, Мілоша Земана закидали яйцями під час його промови, присвяченої демонстрації студентів 25-річної давності, з якої почалася оксамитова революція.

Зазначимо, що опоненти президента Чехії Мілоша Земана дорікають в грубості і використанні нецензурних виразів, а також в проросійській політиці.

Нагадаємо, раніше у Мілоша було чимало висловлювань, які ставлять під сумнів розуміння чеським лідером подій в Україні. Зокрема, він називає "громадянською війною" події на Донбасі. iDnes цитує його слова про те, що "громадянська війна в Україні є не загрозою, а реальністю". Зимовий протест на Майдані в Києві він визначив як рух не лише продемократичних демонстрантів, але і як "лігво бандерівських сил".

Варто зазначити, що Мілош Земан часто говорив, що запровадження санкцій проти Росії та санкції Росії у відповідь є контпродуктивними діями сторін.

"Кожна санкція є, по-перше, нісенітницею і недієвою, а по-друге, вона, що логічно,  викликає протисанкції", – каже Земан.

Еспресо.TV


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ