Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Культура

У проекті бюджету Львова на галузь «Культура і мистецтво» заклали 70 699,8 тис. грн

У проекті бюджету Львова на галузь «Культура і мистецтво» передбачено 70 699,8 тис грн, що задовольняє першочергові потреби цієї галузі у видатках.

Зокрема, з цієї суми планується утримувати 33 установи культури і мистецтва з кількістю 1 768, 5 ставок, в тому числі 2 централізовані бібліотечні системи ( 40 філій), 3 музеї, 3 народні доми, 14 шкіл естетичного виховання дітей, централізовану бухгалтерію установ культури та регіональний ландшафтний парк «Знесіння».

Крім цього, в проекті передбачені трансфери на утримання п’яти театрів, трьох концертних організацій та палацу культури імені Гната Хоткевича в сумі 14, 6 млн грн.

Видатки на заробітну плату з нарахуваннями передбачені в сумі 48 млн грн з врахуванням нових тарифних розрядів та нового розміру мінімальної заробітної плати на діючу штатнучисельність. Також у випадках на заробітну плату враховано виплату щорічної винагороди педагогічним та музейним працівникам за сумлінну працю в розмірі 80% до посадового окладу. Найбільшу питому вагу у видатках галузі складає заробітна плата з нарахуваннями - 68%, з врахуванням заробітної плати у трансферах театрально-концертним організаціям - 85,9%.

Видатки на енергоносії та комунальні послуги передбачено в сумі 3, 3 млн грн., інші першочергові видатки – 2,1 млн грн.

На проведення інших заходів передбачено - 2, 6 млн грн, з них на проведення загальноміських - 2, 5 млн грн та 0, 1 млн грн – на виплату премій працівникам культури та музейним працівникам..

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ