Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У проекті бюджету на 2007 рік поки що нема жодного рядка на фінансування Львова

У проекті бюджету на 2007 рік поки що нема жодного рядка на фінансування Львова — заявив сьогодні, 10 листопада, на прес-конференції народний депутат, член фракції БЮТ Андрій Шкіль. За його словами, всі розмови про прийняття закону про особливий статус нашого міста наразі залишаються лише на рівні розмов, і законопроект з цього приводу, який, нагадаємо, вніс на розгляд парламенту Петро Писарчук, найближчим часом приймати ніхто не збирається.

„За фінансування Львова та Львівщини у наступному бюджеті зараз йде дуже жорстка боротьба. Можу сказати, що в нашій області однозначно не зменшать бюджет і він залишиться приблизно на рівні минулого року, Та, з іншого боку, у 2006 році область недоотримала близько 15% передбачених бюджетних асигнувань, — наголосив Андрій Шкіль. — Ми, звичайно, стараємося лобіювати інтереси Львівщини. Так, голова Львівської ОДА Петро Олійник розіслав всім народним депутатам пропозиції щодо бюджету на 2007 рік для Львівської області. Я від імені всієї фракції БЮТ вніс ці пропозиції на розгляд бюджетного комітету і тепер залишається лише чекати, щоб подивитися, що з того вийшло”.
Нагадаємо, Петро Писарчук зареєстрував у Верховній Раді законопроект “Про особливий статус міста Львова”. Якщо парламент схвалить цей законопроект, Львів отримає особливий статус і можливість розв’язувати проблеми охорони та збереження історико-архітектурного середовища.
Законопроект Петра Писарчука не вимагає додаткового збільшення видатків із Державного бюджету України — Львів накопичуватиме кошти за рахунок інвестиційних проектів. Інвесторів же зацікавлюватимуть спеціальним пільговим режимом, що діятиме впродовж 10 років. Мінімальна сума інвестування, за цим законопроектом, 2 тис. грн. Наприклад, якщо підприємство має бажання вкласти кошти у якийсь проект, воно отримує митні пільги на сировину, матеріали, устаткування, обладнання, комплектуючі вироби, ввезені на територію України. Також таке підприємство звільнять на три роки від оподаткування прибутків і на п’ять років – від оплати за землю. Основне, щоби інвестиційні проекти стосувалися сфер реконструкції та реставрації історико-архітектурних пам’яток і житлового фонду в межах історичної забудови міста, туризму, охорони здоров’я, культури, освіти й книговидавництва, охорони навколишнього середовища та рекреації, водо- і теплопостачання, збирання відходів, сміття та їх утилізації.
У разі схвалення народними депутатами, законопроект має набрати чинності з 1 січня 2008 року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ