Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У промисловості Львівщини при завданні зростання виробництва на 3,7% виконання - 1,1%

Програмні завдання із соціально-економічного та культурного розвитку Львівщини у минулому році не виконані. Це підтверджує і 24 місце, яке посіла Львівська область у рейтингу між областями України, – про це під час засідання Колегії обласної державної адміністрації заявив перший заступник голови ОДА Олексій Сторчило. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Він, зокрема, зазначив, що у промисловості області при завданні росту виробництва на 3,7% виконання склало 1,1%, а це розрахунково не виконання обсягів випуску промислової продукції в сумі понад 1,0 млрд. грн.

«На підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів зростання випуску продукції не відбулося, а залишилося на рівні попереднього року. Ця галузь у переробній промисловості є визначальною, оскільки її частка становить 33% від загального обсягу реалізації. Тому ця галузь вплинула на показники у промисловості загалом», – підкреслив  О. Сторчило.

Крім того, за його словами, в машинобудуванні не забезпечено намічених Програмою обсягів виробництва продукції (при плані  3,7%, фактично 0,5%). Зокрема, «Дрогобицький машинобудівний завод», «Дрогобицький завод автомобільних кранів» та “ЛАЗ”  працювали не стабільно, а іноді із зупинками виробництва.

Перший заступник голови ОДА додав, що не забезпечено виконання завдання і підприємствами з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності (зниження на 0,6%). Поряд з тим, зниження обсягів виробництва відбулося у хімічній галузі (-9,0%), гумових і пластмасових виробах (-7,8%), металургійному виробництві (-3,2%). Знизили обсяги виробництва і вугільна галузь (-23,3%) та електроенергетика (-4,5%).

Аналізуючи роботу промислового комплексу, Олексій Сторчило наголосив, що поряд із складними умовами виробництва самих підприємств (звуження ринків збуту, зриви укладених контрактів на поставки продукції, фінансову нестабільність), недостатньо надавалось всебічне сприяння і допомога у проведенні менеджменту та маркетингової діяльності підприємств і органами державної влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ