Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У пункті пропуску „Рава-Руська - Гребенне” встановлено обмеження щодо переміщення товарів та транспортних засобів

У пункті пропуску „Рава-Руська - Гребенне” встановлено обмеження щодо переміщення товарів та транспортних засобів на польську частину пункту через державний кордон. Про це повідомили у прес-службі Рава-Руської митниці.
„Відповідно до діючого законодавства Республіки Польща, а також враховуючи структурні особливості та особливості інфраструктури пункту пропуску „Хребенне” (Республіка Польща), обмежуються наступні види перевезень:
Обмеження стосовно габаритів транспортних засобів.
До моменту введення у експлуатацію нового терміналу офіційно заборонено рух негабаритних транспортних засобів.
2. Структурні обмеження: у пункті пропуску „Хребенне” відсутні представники служб фітосанітарного та ветеринарного контролю. Беручи це до уваги, неможливим є контроль ввезення живих тварин, товарів тваринного походження, рослин та продуктів рослинного походження (зокрема такі, що можуть містити шкідливі мікроорганізми, наприклад – сира дошка, кругляк, інші вироби з необробленого дерева). При цьому, рослинні продукти, що були піддані термічній або хімічній обробці, можуть ввозитися через цей пункт пропуску.
3.  Позатарифні обмеження: до цієї категорії відносяться товари, які можуть кваліфікуватися як:
відходи – перевезення цього роду товарів через пункт пропуску „Хребенне” неможливе навіть за наявності відповідних дозволів;
товари, що можуть містити азбест – у випадку переміщення необхідним є свідоцтво про якість (з підтвердженням відсутності азбесту у виробі). У випадку ж, коли продукт містить азбест, ввезення його на митну територію ЄС заборонено;
товари, які руйнують озоновий шар – при ввезенні вимагається свідоцтво про якість (з підтвердженням відсутності фреону або наявності допустимої концентрації, згідно норм ЄС). У випадку, якщо товар містить такі складники, ввіз на територію ЄС неможливий.
3. Товари у торгових кількостях (товарні партії) - без документів, що роблять можливим їх письмове декларування митному органу.
4. Товари, що вимагають надання відповідних свідоцтв та сертифікатів - у випадках, якщо термін дії передбачених законодавством дозволів вийшов (чи закінчується) при перетині кордону.
Пропускну спроможність пункту пропуску “Рава-Руська – Хребенне” найближчим часом буде обмежено у зв’язку з початком будівельних робіт.
Товари та транспортні засоби, щодо яких встановлені обмеження, можуть переміщуватися через міжнародний пункт пропуску автомобільного сполучення «Краковець-Корчова».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ