Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У пункті пропуску „Смільниця-Кросценко” затримано радіоактивний вантаж

19 квітня 2006 року близько 19.00 на виїзд з України в міжнародний автомобільний пункт пропуску “Смільниця - Кросценко” прибув  мікроавтобус марки „Рено”, яким керував  громадянин України, мешканець Дрогобича.  Під час в’їзду транспортного засобу у пункт пропуску  спрацювали польські стаціонарні прилади радіаційного контролю. Про це повідомляє прес-служба ЗРУ ДПСУ.
Старшим зміни прикордонних нарядів у взаємодії з інспектором  екологічної служби  цей транспортний засіб було виведено в безпечну зону та проведено додаткові детальні заміри норм випромінювання спеціальним приладом. В ході проведених замірів встановлено, що всередині транспортного засобу іонізуюче випромінювання йде від вантажу, який знаходився в кузові автомобіля, та становить 0,80-1,10 МкЗв/год при допустимій нормі 0,14 МкЗв/год.
Згідно  з документами,  наданими прикордонникам водієм, вантаж складався з 11 зенітних труб типу ТЗК, 700 артилерійських компасів типу АК, 51 перископів, 14 стереотруб та однієї бусолі.
  На вантаж були надані документи - договір купівлі продажу військового майна; акт прийому передачі товару; специфікація товару, що реалізується покупцю.
  Зазначені документи при їх відповідності підтверджують факт придбання фізичною особою – зазначених  товарів в Державного підприємства МВС України „Спецсервіс”,  проте не надають права для вивозу їх за кордон.
На даний час автомобіль затриманий екологічної службою, знаходиться на території пункту пропуску в спеціально визначеному місці, складено акт перевірки виконання природоохоронного законодавства.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ