Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У пункті пропуску «Ужгород» на виїзд з України була черга близько ста фур

На українсько-словацькому кордоні утворилися черги вантажівок - через заборону руху дорогами Словаччини та через відсутність у перевізників дозволів для проїзду територією Угорщини та Польщі. Про це повідомила прес-служба Держмитслужби.

Станом на 29 листопада 19.00 кількість вантажівок перед пунктом пропуску «Ужгород» становила близько ста фур. Чопські митники вживають максимально оперативні заходи, аби водії найшвидше перетинали український кордон. Так, за ніч проти 28 листопада оформлено та пропущено 106 каміонів, за 28 листопада – 120 транспортних одиниць.

Нагадаємо, черга вантажних транспортних засобів у кількості 89 автомобілів утворилася перед під’їздом до пункту пропуску «Ужгород – Вишнє-Нємецьке» зони діяльності Чопської митниці у напрямку виїзду з України».

Як повідомив перший заступник начальника Чопської митниці Володимир Середа, основні причини утворення черги, це, по-перше, накопичення протягом вихідних днів декілька десятків вантажних фур на території України через заборону руху у ці дні дорогами Словаччини. По-друге, через відсутність у перевізників дозволів для проїзду територією Угорської Республіки. По-третє, збільшилася кількість російських перевізників через відсутність у них дозволів для проїзду дорогами Польщі. Крім цього, угорськими колегами у пункті пропуску «Захонь» посилено контроль перевірки технічного стану транспортних засобів та тахографів і стовідсотково скануються транспортні засоби з товарами.

Для вирішення питання зменшення черги керівництвом Чопської митниці проведено ряд зустрічей зі словацькими митниками та прикордонниками, в ході яких досягнуто домовленість про розмежування і перевірку порожніх та з вантажем транспортних засобів з метою пришвидшення їх пропуску. Відтак, словацька сторона прийняла рішення про тимчасову відмову від сканування порожніх цистерн, рефрижераторних секцій та транспортних засобів з суцільнометалевими вантажними відсіками.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ