Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

У Путіна заявили, що зміни до "Мінська" треба писати з "експертами" ОРДЛО

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вважає, що зміни до Мінських угод можуть бути внесені Києвом разом з "експертами" з так званих "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Пєскова у програмі "Велика гра" на Першому каналі російського ТБ.

Коментуючи заяву представника України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Олексія Рєзнікова про те, що Україна до наступного саміту "нормандської четвірки" підготує зміни до Мінських угод, Пєсков заявив, що внести такі зміни можливо лише за спільної роботи Києва з "експертами" з ОРДЛО.

Пряма мова: "Це можливо. Хто може працювати над "Мінськом-3"? Дві сторони. Тому якщо експерти з Києва сядуть у контактній групі або за її межами з експертами з ДНР і ЛНР, то вони, очевидно, зможуть працювати над якимись певними змінами або доповненнями до мінського комплексу заходів".

Нагадаємо, що представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську Олексій Рєзніков після Нормандської зустрічі заявив, що Україна запропонує зміни до Мінських угод на Нормандській зустрічі у березні або раніше.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила за підсумками саміту "нормандської четвірки" у Парижі, що Мінські домовленості "не закам’янілий документ", і привітала пропозиції президента Володимира Зеленського змінити його.

Перед самітом помічник президента України Андрій Єрмак заявив, що Мінські угоди потребують уточнення, оскільки вони були укладені п'ять років тому.

У свою чергу, представник Росії в Контактній групі з урегулюванню ситуації на сході України Борис Гризлов заявив, що "жодних змін у Мінських домовленостях не буде і бути не може".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ