Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У п’ятницю у Львові буде День енергоефективності

Вслід за Днями енергії у п’ятницю, 19 листопада у Львові пройде ще одне свято, присвячене питанням енергозбереження - День енергоефективності. Організаторами Дня енергоефективності виступають Львівська міська рада та Проект USAID «Реформа міського теплозабезпечення», повідомила прес-служба ЛМР.

З 12:00 на площі Ринок на підтримку енергозбереження пройдуть виступи міських дитячих колективів. Усі охочі зможуть взяти участь у інтерактивних іграх, конкурсах, вікторинах на тему енергозбереження та енергоефективності. Переможці отримують у подарунок сувеніри: шапки, шарфи, полотняні сумки, значки, ручки з логотипом інформаційної кампанії Проекту «Реформа міського теплозпбезпечення»: «Збережи тепло – збережи Україну!».

На площі Ринок буде встановлено екран, де транслюватимуть інформаційні ролики про теплозбереження у багатоквартирних будинках, про залежність Україні від імпорту енергоресурсів. Також на площі діятиме інформаційний кіоск, у якому можна буде дізнатися про збереження тепла в багатоквартирних будинках та отримати інформаційні буклети «10 порад як зберегти тепло».

Також у межах свята буде представлено результати співпраці Проекту «Реформа міського теплозабзпечення» та м. Львова у покращенні системи енергоменеджменту, реформування системи теплозабезпечення, підвищення відповідальності громадян міста до питань теплозбереження та комфорту у їхніх оселях.

«Жовтень та листопад виявились досить насиченими днями щодо популяризації ідей з енергозбереження, економного використання енергоресурсів та питань збереження клімату. Зокрема, протягом 4-6 листопада в місті проходили Дні енергії, котрі вивели Львів на фінішну пряму в опрацюванні плану сталого енергетичного розвитку у відповідності до вимог «Угоди Мерів». В рамках святкування Днів енергії було проведено багато різноманітних  тематичних заходів: від конкурсу дитячого малюнку до масштабної міжнародної конференції «Угода Мерів: польський, український та європейський досвід».

Крім того, 16 листопада у Львові стартував II-й етап проекту «Енергоефективні школи». Перші уроки з основ теплозбереження пройшли у школах №30 та у школі-ліцеї «Оріяна». А вже 17 листопада – і у школі № 3. Учасником проекту ще з минулого року є і школа «Надія».

Організація цих заходів є доброю нагодою для популяризації ідей з енергозбереження серед мешканців міста. Місто має хороші напрацювання в сфері енергозбереження. Зокрема, ми є учасниками багатьох міжнародних проектів, зокрема «Угода мерів» в рамках Європейської ініціативи для захисту клімату , «Реформа міського теплозабезпечення» в Україні, «Пільгове кредитування енергозбереження» Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО, Європейська програма «MODEL-CIUDAD». І все це є свідченням і підтверженням реноме Львова як одного з найенергоефективніших міст України», - зазначила начальник відділу енергоменеджменту управління економіки Василина Горбань.

Довідка:

Співпраця Проекту РМТ із Львовом розпочалася в грудні минулого року. Вона передбачає проведення аналізу стану систем теплопостачання у місті, створення енергетичного плану, впровадження енергоефективних технологій та моніторингу результатів цих проектів, сприяння створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, асоціацій співвласників, та житлових кооперативів. У межах співпраці проходить інформаційна кампанія з енергозбереження та Програма «Енергоефективні школи».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ