Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Радехові за 731 рослину маку на три роки в'язниці засудили місцеву бабцю

Йдеться про вирок Радехівського районного суду Львівської області від 13.10.2021 року, який було винесено щодо уродженки с.Яструбині, пенсіонерки, яка на присадибній ділянці висіяла мак.

Пенсіонерка обвинувачувалася у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.310 КК України (незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин).

У вироку суду, зокрема, зазначено, що на весні 2020 року обвинувачувана на присадибній ділянці «без мети збуту незаконно висіяла 731 рослину снотворного маку, які відносяться до рослин виду мак снотворний, мають анатомо-морфологічні ознаки, характерні для рослин снотворного маку, містять наркотично активні алкалоїди опію (морфін, кодеїн)». У подальшому - дані рослини вирощувала без мети збуту до 15.07.2020 року, тобто до моменту виявлення та вилучення працівниками поліції.

У судовому рішенні також вказано, що під час досудового розслідування 6 жовтня 2020 року між сторонами кримінального провадження, прокурором Радехівської місцевої прокуратури та підозрюваною, було укладено угоду про визнання винуватості, за умовами угоди остання погодились на повне визнання своєї винуватості.

Суд ухвалив угоду про визнання винуватості затвердити та визнав пенсіонерку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.310 КК України, призначивши їй узгоджене угодою покарання у виді позбавлення волі строком на три роки.

Водночас на підставі ст.75 КК ухвалив звільнити засуджену від відбування призначеного основного покарання з випробуванням, якщо вона протягом одного року не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на неї обов"язки.

Згідно ст.76 КК України на засуджену було покладено обов`язок періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання чи роботи.

Окрім того, суд ухвалив стягнути з пенсіонерки «в користь держави» процесуальні витрати, а саме: вартість проведення експертизи в розмірі 817 гривень 25 копійок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ