Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Раді пропонують накладати санкції на неприбуткові ЗМІ

Законопроект про медіа, що його розробляє Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, містить ідеї щодо санкції до збиткових ЗМІ.

Про це заявив на парламентських слуханнях на тему: "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення" Голова комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає УНН.

"На жаль, останнім часом такі поняття, як "фейкові новини", свідома дезінформація, порушення журналістських стандартів, потурання агресії ворога проти нашої держави стали звичним фактом. Звичайно, це делікатне питання, і обговорення цього питання межує з наступом на свободу слова. Втім, хтось за це теж має нести відповідальність. Особливо коли мова йде про потурання агресії ворога. Можу запевнити: жодний кум Путіна в цьому питанні не допоможе. У парламенті створена ТСК, яка зараз займається питанням встановлення власників деяких каналів. Думаю, в ній ми також розглянемо питання відповідальності деяких осіб та їхніх друзів у потуранні російській агресії", - сказав Ткаченко.

З його слів, Україна – ледь не єдина країна в Європі, де переважна кількість приватних ЗМІ є збитковими.

"Це створює створює підозру того, що власники впливають на журналістів. У футболі вже 10 років є принцип так званого фінансового fairplay. Умовно кажучи, скільки заробляєш – стільки витрачаєш. Якщо, наприклад, впродовж трьох років ЗМІ є постійно збитковими, напевно, є шанс застосування певних санкцій. Так, можливо, в результаті у нас стане менше яскравих шоу, безлічі серіалів, і безлічі інформаційних каналів. Але це буде чесний бізнес. Так само чесно всім журналістам отримувати зарплати не в конвертах і платити з них податки. У новому законі про медіа, який ми збираємось внести комітетом вже до кінця цього року, ця ідея також знайде своє відображення", - заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ