Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Раді зареєстровано проект постанови про вибори президента 30 березня 2014 року

У Верховній Раді 8 січня зареєстровано проект постанови про призначення чергових виборів президента України на 30 березня 2014 року. Проект зареєстрував депутат "Батьківщини" Олександр Бригинець.

Текст проекту постанови на сайті Верховної Ради відсутній.

Раніше Бригинець запропонував лідерам опозиції підписати подання постанови Верховної Ради про проведення виборів президента у березні 2014 року. На своїй сторінці Facebook він написав, що вибори президента, згідно з Конституцією, мали відбутися 30 березня 2014 року.

"Вимагаю від ВРУ термінового прийняття підготовленої мною постанови про проведення виборів президента, як і передбачає Конституція, 30 березня 2014 року", - заявив політик.

"Конституція у пункті 4 статті 103 прямо вказує, що чергові вибори президента проводять в останню неділю березня п'ятого року повноважень президента. Інавгурація чинного президента Януковича відбулася 25 лютого 2010 року, відповідно п'ятий рік повноважень Януковича починається з 26 лютого 2014 року", - зазначив депутат.

"Остання неділя березня 2014 року, який, відповідно, є п'ятим роком повноважень Януковича, припадає на 30 березня", - сказав Бригинець.

"Дотримуючись Конституції України, Верховна Рада зобов'язана призначити чергові вибори президента на 30 березня 2014 року. Саме тому я звернувся в Раду Народного об'єднання "Майдан" і до лідерів опозиції Яценюка, Кличка і Тягнибока з пропозицією разом зі мною підписати подання відповідної постанови ВРУ", - зазначив депутат.

Він також запропонував визнати проведення виборів відповідно до Конституції 30 березня 2014 року наразі головною метою Майдану.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ