Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Раді зареєстрований законопроект щодо змін до процедури об’єднання політичних партій

У Верховній Раді України зареєстрований проекту закону України "Про внесення змін до закону України "Про політичні партії в Україні" щодо об'єднання політичних партій".

Законопроект (№2002-д від 24.11.2010 р.), ініційований групою народних депутатів від фракції БЮТ-Батьківщина Ольгою Боднар, Сергієм Подгорним, фракції Народної партії Віктором Сінченком, НУ-НС Анатолієм Матвієнком, ПР Анатолієм Горбатюком, передбачає врегулювання проблеми щодо можливості об'єднання політичних партій через реорганізацію шляхом злиття.

Так, законопроектом пропонується внести зміни до статей 10, 11 та 23 закону "Про політичні партії в Україні", доповнивши їх додатковими частинами, відповідно до яких чітко визначається механізм реорганізації політичної партії.

Зокрема, статтю 11 проекту доповнено положенням про втрату чинності свідоцтвом про реєстрацію політичної партії - учасниці об'єднання та його передачу на постійне зберігання. Більш детально, ніж у попередній редакції, пропонується визначити процедуру об'єднання партій. Її ключовим елементом має стати внутрішньопартійна дискусія щодо об'єднання політичних партій, якa в обов'язковому порядку проводитиметься у Кримській республіканській, обласних, Київській та Севастопольській міських партійних організаціях.

При цьому підтримку відповідному рішенню повинні висловити не менше, ніж 2/3 зазначених організацій. У доопрацьованій редакції для врегулювання майнових питань передбачається створення ліквідаційних комісій партій - учасниць об'єднання, а також міститься чітка вказівка на момент припинення діяльності партій, які об'єднуються шляхом злиття.

Крім того автори вважають за необхідне унеможливити відновлення діяльності партії, яка припинила своє існування. Також забороняється буквальне відтворення будь-якою іншою політичною партією (партіями) назви та символіки політичної партії, яка припинила свою діяльність протягом двох років з дня її ліквідації, передає РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ