Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У рамках акції „Схід-Захід разом” на Львівщині відпочивали майже 2 тисячі учнів та педагогів зі Східної України

Головне управління освіти і науки ЛОДА з метою поглиблення взаєморозуміння з учнівською молоддю, мешканцями західних і східних областей України, посилення партнерських зв’язків, покращення виховання на духовних, культурних, етнічних традиціях українського народу, за безпосереднім сприянням керівництва ОДА, вжито заходів щодо організації Всеукраїнської акції “Схід-Захід разом” (“Святкуємо Різдво разом”) – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ЛОДА.
Запрошено та організовано під час Різдвяних свят прийом учнів та працівників освіти зі східних, південних, центральних областей України, а саме: Луганської, Донецької, Харківської, Запорізьської, Черкаської, Херсонської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Миколаївської, Сумської, Полтавської, м. Києва та Криму відвідати Львівщину. Протягом багатьох років тісні партнерські стосунки пов’язують школи Львівщини та навчальні заклади з інших областей України, звідки і приїхали 1835 учнів та педагогічних працівників. Під час проведення акції учні шкіл проживали в галицьких родинах, школах-інтернатах, туристично-краєзнавчих центрах.
Найбільш чисельні делегації приймали Личаківський, Сихівський, Франківський, Галицький райони міста Львова, Сколівський, Яворівський, Пустомитівський, Сокальський, Золочівський райони, м. Стрий.
Важливу місію в організації прийому дітей східних, південних, центральних областей України на Львівщині здійснили духовенство Церков та громадськість.
Під час перебування на Львівщині гості познайомились з українськими різдвяними традиціями в Галичині, були учасниками Святої вечері, розучували колядки, щедрівки, різдвяні вітання, відвідували святкові богослужіння та Божественні Літургії у храмах області, зустрілись з настоятелями храмів та монастирів.
Організовані офіційні прийоми та зустрічі з представниками районних та міських органів місцевого самоврядування
Учнівські делегації ознайомились з історією, культурою нашого краю, побували у музеях м. Львова та Львівщини, були проведені екскурсії по Львову. Незабутніми для гостей стали екскурсії у Крехівський монастир, Олеський, Золочівський, Підгірцівський замки, у музеї-заповідники Розточчя, Тустань. У Личаківському районі проведена конференція для старшокласників “Як святкують Різдво у нашому краї”.
Учасники акції переглядали театральні дійства вертепів, різдвяних концертів, фестивалів дитячої творчості, новорічні вистави “Різдвяний вертеп”, свят Великої коляди, долучились до участі в акції обласному будинку учителя, де були проведені вистави “Різдвяний вертеп”, концерт у виконанні етнографічного ансамблю “Джерельце“.
Відповідно до міжнародної програми обміну делегації учнівської молоді зі Львова відвідали м. Вільнюс, а творчі колективи учасники творчих студій Львівського обласного Будинку вчителя зустрічали литовських учнів, провели свято “Колядуємо разом”. Керівник студії “Джерельце” стала учасником святкової програми студії “1+1”,де поділилась досвідом відродженням народних традицій у роботі дитячих творчих колективів.
У Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини м. Львова організовано вистави, виставки, різдвяні концерти.
У Всеукраїнському фестивалі „Різдвяні канікули” братимуть участь понад 1000 учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Львівщини, інших областей України, а також Білорусі й Республіки Польща.
Делегація учнівської молоді Львівщини взяла участь у Всеукраїнському святі новорічної ялинки в м. Києві за участю Віктора Ющенка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ