Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У рамках підготовки до Патріаршого собору, присвяченого справам молоді, відбудуться собори у єпархіях

30 березня у конференційному залі Львівської архієпархії відбулося засідання Патріаршої комісії у справах молоді, у якому взяли участь голови всіх молодіжних комісій Києво-Галицької Митрополії. Розпочав цей захід о. Йосиф Мілян, голова комісії, який представив присутнім план роботи. Відтак учасникам зустрічі було процитовано пункти Постанов Двадцять дев‘ятої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії, які стосуються приготування Патріаршого та єпархіальних соборів молоді. Для їх проведення Синод благословив збір коштів. Тому на засіданні обговорювали можливі варіанти реалізації цього рішення. Про це „Гал-info” повідомила Прес секретаріат Глави УГКЦ
Згідно з повідомленням о. Ростислава Пендюка, секретаря Патріаршого собору «Молодь у Церкві третього тисячоліття», більшість єпархій та екзархатів Києво-Галицької Митрополії вже повідомили про дати проведення у 2006 році молодіжних єпархіальних соборів. Єпархіальні собори пройдуть в рамках Патріаршого собору УГКЦ, який відбудеться 19-24 серпня 2007 року. Зокрема у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії собор пройде 7-8 жовтня, у Стрийській – 3-6 вересня, Коломийсько-Чернівецькій – у листопаді, Бучацькій – 7 липня, Івано-Франківській – 13-14 травня, Львівській архієпархії – 21-22 жовтня, Тернопільсько-Зборівській – у вересні, Донецько-Харківському екзархаті – 22-24 вересня і Київській архієпархії – у листопаді.

Крім того, на засіданні Патріаршої комісії у справах молоді обговорювали програму катехизації та євангелізації молоді, яка відбудеться влітку. Наприкінці червня – на початку липня учасниками євангелізаційних занять буде молодь з сіл та малих міст, а у вересні – великих міст. Також розглянули заходи, які планує провести молодіжна комісія з нагоди Року захисту духовного світу дитини.
Отець Йосиф повідомив, що до нього звернувся Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, із проханням подати план заходів із нагоди відзначення п‘ятої річниці візиту Папи Івана Павла ІІ в Україну. В рамках цього відзначення у Львові було заплановано провести фестиваль сакральної хорової музики у храмі Пресвятої Євхаристії (22-25 червня), а також виставку сакрального мистецтва молодих людей та інші заходи, про які буде повідомлено додатково.
Учасники засідання також затвердили проведення таких заходів: 1-7 травня - вишкіл для молоді, яка допомагає в організації та проведенні єпархіальних соборів молоді; 16 травня - семінар для відповідальних за університетське капеланство.
На засіданні виникла пропозиція, щоб об‘єднати зусилля молодіжних комісій різних єпархій у справі видання єдиного часопису молодіжного апостоляту УГКЦ.
У засіданні також взяв участь о. д-р Святослав Шевчук, керівник Патріаршої курії. Він представив завдання Патріаршої курії, яке зокрема полягає у координації праці між усіма єпархіями Церкви, а також між митрополичими і патріаршими комісіями. Крім того о. Святослав наголосив на великому значенні і великих сподіваннях від майбутнього молодіжного Собору.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ