Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У рамках транскордонної співпраці та партнерства у Яворівському районі укладено польсько-українську спільну угоду соціально-економічного розвитку

В рамках транскордонної співпраці партнерських гмін Любачів та селища Немирів, у м. Любачеві було проведено цими днями конференцію "Механізм зміцнення місцевої демократії в Польщі та в Україні як підстава для суспільно-економічного розвитку прикордонних територій" яка відбулась за участю війта гміни Любачів Р.Кравчика та селищного голови Немирівської селищної ради Миколи Бесага.

Учасники конференції обговорили питання про роль територіального самоврядування в Польщі та і Україні в процесі формування місцевого розвитку а також про представлення дій та інвестиційних намірів партнерських гмін для розвитку технічної інфраструктури та охорони натурального середовища Наступну зустріч заплановано провести у серпні місяці у Немирові.
На запрошення Домажирської сільської ради  на святкування Дня Конституції України приїхала численна делегація з гміни Павлусів Ярославського повіту Республіки Польща. Після урочистостей і святкового концерту відбулося підписання угоди про співпрацю між Домажирською сільською радою та гміною Павлусів. Про це повідомляє сайт Яворівської РДА. У заходах взяли участь заступник голови райдержадміністрації, керівник апарату Уляна Ганусяк, начальник управління економіки райдержадміністрації Юрій Кміть.
Головним напрямком співпраці накреслено розвиток контактів між мешканцями обох сільських рад, зокрема: у галузі освіти, культури, туризму і спорту, сільського господарства охорони навколишнього середовища. Угода має стати основою для написання програми соціально-економічного розвитку  регіонів в рамках транскордонної співпраці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ