Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У рамках Транскордонних днів добросусідства у Польщі та Україні організовано низку супутніх акцій

У рамках Транскордонних днів добросусідства відбувається низка супутніх акцій, зокрема 25 серпня в Томашові в рамках європейського діалогу відбудеться науково-практичний семінар, присвячений проблемам українсько-польського пограниччя за участю молодих науковців з Любліна, Кракова, Варшави, Львова та Києва.

З 20-го по 27 серпня по обидві сторони кордону відбуватиметься студентський дослідний табір, учасниками котрого є студенти польських та українських університетів. Предметом їхнього дослідження є образ довоєнного, не поділеного кордоном пограниччя, звичаї, рівень життя, польсько-українські стосунки та мова.
З 19 по 30 серпня проводиться міжнародна молодіжна зустріч „Одна Європа – різне бачення” в рамках програми „Молодь Європейського Союзу”, у котрій беруть участь 28 молодих людей з Грузії, Польщі, Австрії та України. У програмі зустрічі передбачено створення короткометражного фільму про те, як молодь з різних країн бачить Європу та її майбутнє, національні вечори, екскурсії, міжкультур навчання, участь в урочистостях на Транскордонних днях добросусідства. Крім того, як супутню акцію, передбачено підготовку транскордонного туристичного шляху на основі виданого путівника „Забуте пограниччя, Угнівський деканат, шлях пам’яток культури пограниччя по обидві сторони кордону”, та, крім того, студенти факультетів історії та мистецтва та наукові працівники Люблінського католицького університету проводитимуть інвентаризацію давнього цвинтаря в Корчмині, а молодь з Польщі та України під керівництвом реставраторів цього літа також проводить реставраційні роботи на цьому ж цвинтарі.
Транскордонні польсько-українські дні добросусідства відбуваються з благословення Глави УГКЦ Любомира кардинала Гузара, який цього року брав у них безпосередню участь. Треті Транскордонні польсько-українські дні добросусідства організовані Фундацією духовної культури пограниччя МГО Української молоді за сприяння Люблінського воєводства, Львівської ОДА, Сокальської райдержадмінісрації та райради, Українського католицького університету, Сокальської єпархії УГКЦ, Пермишльсько-Варшавської митрополії УГКЦ, генконсульства України в Любліні та генконсульства Республіки Польща у Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ