Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У рамках туру „Українські музичні сезони” хор „Щедрик” виступив у Будинку органної музики

Суботнім вечором 16 грудня шанувальники високих традицій академічного хорового співу мали нагоду послухати всесвітньо відомий дитячий хор «Щедрик». Знаменитий колектив завітав до львівського Будинку органної та камерної музики у рамках туру містами України «Українські музичні сезони». Концерт, на якому пролунали і колядка, і щедрівка, став святом для львів’ян.
Концерт юних хористів розпочався твором Мендельсона. І на такій же високій ноті «Щедрики» виконали ще багато складних композицій, за які дуже рідко беруться навіть «дорослі» колективи. Це – твори часів Ренесансу та бароко, романтична та духовна, класична та сучасна музика та обробки українських народних пісень. Найбільше вразила обробка естонської народної пісні. Усі композиції виконувалися мовою оригіналу. Завершила виступ «Молитва про мир». Акомпанувала – концертмейстер Наталія Селіна, лауреат Міжнародного конкурсу вокалістів ім. Р. Шумана.
Своєю 35-річною творчістю «Щедрик» здивував усю музичну спільноту, а Україна для всього світу стала центром хорової культури. Співом дитячого колективу захоплюються президенти різних країн, найвідоміші професійні музиканти і навіть сам Папа Римський Бенедикт ХVІ. «Щедрик» – лауреат та володар гран-прі таких міжнародних конкурсів, як Kathaumixw (Канада), America Fest (США), XXXVI Міжнародний фестиваль хорового співу у Мендзездроє (Польща), Musica Sacra a Roma (Італія). Кришталевий «фірмовий» звук хору «Щедрик» полонив і львівських слухачів.
За бездоганне виконання складних музичних творів треба завдячувати художньому керівникові та головному диригенту хору Маріанні Сабліній, дипломанту І Міжнародного хорового конкурсу духовної музики Musica Sacra a Roma як найкращий диригент. Маріанна Романівна продовжує традиції музичної династії, є берегинею духу й традицій колективу, започаткованих її матір’ю і засновником хору Іриною Сабліною.
Так склалося, що за кордоном почути «Щедриків» можна частіше, ніж на рідній землі. Більше 500 концертів відспівали юні хористи у Німеччині, США, Канаді, Італії, Австрії, Латвії та Польщі. В Україні найбільше на живі виступи хору щастить киянам. Тому «Щедрик» вирішив організувати гастролі у кращих концертних залах найбільших міст України.
Юні хористи вже виступили з першим концертом туру в Запоріжжі. Як завжди, виступ київського дитячого колективу пройшов з аншлагом, а квитки на концерт «Щедрика» були розкуплені ще за тиждень до виступу.
Після святкових канікул хор «Щедрик» продовжить тур «Українські музичні сезони». Попереду – Одеса, Миколаїв, Крим та інші регіони.
PR-підтримка концерту дитячого хору «Щедрик» у Львові – агенції «Гал-іnfо».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ