Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

У рамках Тижня Відкритого Уряду обговорено питання протидії корупції в Україні

14 березня у Будинку Уряду в рамках Тижня Відкритого Уряду на платформі "Єдиний голос" обговорено питання протидії корупції в Україні, - інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Своїми думками, напрацюваннями, дослідженнями ділилися представники Уряду, громадськості та міжнародні експерти.

Відкрив захід радник Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Дмитро Столярчук. Він наголосив на пріоритетності виконання завдань із запобігання корупції в роботі Уряду Гройсмана. "До реалізації антикорупційної стратегії долучені фахівці всіх органів виконавчої влади. Підтримку цієї групи здійснює також програма USAID#ВзаємоДія. Міністерство інформаційної політики відіграє ключову роль, оскільки відповідає за антикорупційні комунікації", - підкреслив Дмитро Столярчук.

Про досвід з впровадження у 2018 році Стратегії антикорупційних комунікацій та пріоритети на поточний рік розповів державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко. "Саме в комунікації, як і що ви говоритимете про корупцію, і лежить основне рішення: як і куди ми рухаємося. І власне Стратегія дає відповідь на ці питання; а за допомогою методології можна аналізувати, що і як зроблено", - підкреслив він. Водночас спікер закликав урядових комунікаційників бути креативними, створюючи інформаційні продукти для кожної цільової групи з використанням відповідних каналів зв’язку.

У ході заходу експерти програми USAID#ВзаємоДія Михайло Корюкалов, Марта Єременко, Роман Вибрановський поділилися своїм досвідом з впровадження антикорупційних заходів, ведення ефективних антикорупційних комунікацій та представили аналітичні дослідження громадської думки щодо сприйняття явища корупції в Україні.

Про сучасні тенденції комунікацій у соціальних мережах, які необхідно брати на озброєння уже сьогодні, розповіла Кейт Хед, International Media Solutions. Вона звернула увагу, що громадянам потрібно систематично розповідати про стан реформ, щоб вони розуміли що і як відбувається в різних сферах.

Також під час заходу заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України Сергій Дехтяренко та координатор урядово-громадської ініціативи "Разом проти корупції" Оксана Величко презентували 8-й звіт за результатами моніторингу виконання заходів із запобігання корупції за жовтень-грудень 2018 року, які виконуються ЦОВВ у рамках розпорядження КМУ № 803.

Довідково

- Тиждень Відкритого Уряду в Україні стартував 11 березня 2019 року.

- 31 січня 2018 року Уряд ухвалив розпорядження №86-р "Про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії комунікацій у сфері запобігання та протидії корупції на 2018 рік".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ