Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Києві обговорили кризові комунікації в умовах воєнного стану

Кризові комунікації в умовах запровадження воєнного стану обговорили на черговій зустрічі у рамках #Єдиногоголосу. Про це повідомили 30 листопада у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Представники трьох ключових міністерств, а це Міністерство інформаційної політики України, Міністерство закордонних справ України та Міністерство оборони України, поділилися організацією роботи щодо інформування суспільства про події, що зараз відбуваються в Україні.

Заступник Міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін наголосив, що Україна вперше буде здійснювати комунікації в кризовій ситуації, яка називається воєнний стан. При цьому він зазначив, що в комунікаційних підрозділів органів влади є величезний досвід, адже вони з кризовими комунікаціями працюють від початку російської агресії на Сході країни.

За його словами, на сайті Міністерства інформаційної політики вже є спеціальний розділ, де зібрані всі оперативні новини з питань воєнного стану. Також там можна знайти збірник офіційних джерел інформації. На сайті МІП інформація: оперативна, підготовлена фахівцями міністерств; достовірна, озвучена уповноваженими на це особами; з перших джерел, безпосередньо від міністерств, які координують відповідний напрямок діяльності; узагальнена, яка відображає загальну ситуацію в країні.

Представник Міністерства закордонних справ Олег Куць закликав координувати заходи: «Важливо, щоб ми комунікували єдиним голосом, комунікували спільно». Також він поділився організацією роботи Ситуаційного центру при Міністерстві закордонних справ.

 Максим Праута, який виступав від Міністерства оборони, підкреслив, що Міністерство намагається оперативно інформувати населення з питань введення та дії правового режиму воєнного стану в окремих областях України, а також спростовувати фейки. Він також переконаний, що комунікаційним підрозділам органів влади потрібно працювати разом.

Підсумовуючи, очільниця Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів Роксолана Стадник закликала користуватися офіційною інформацією, не коментувати та не поширювати чутки і фейки, а також зберігати спокій та холодний розум. За її словами, Урядова платформа #Єдинийголос може стати чудовим майданчиком, де можна обговорювати різні питання, координувати дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ