Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У регіональних філіях Суспільного завершують процес оптимізації штатної структури

З квітня в регіональних філіях ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" має запрацювати нова штатна структура, що передбачає оптимізацію штатної чисельності кожної філії та скорочення низки посад відповідно до Стратегії розвитку компанії.
Щоб мінімізувати негативний вплив скорочення на працівників, керівництво НСТУ тісно співпрацює з профспілковими органами в цьому питанні. Представників первинних профспілкових організацій було залучено до складу комісій з визначення переважного права на залишення на роботі працівників, які підлягають переведенню чи звільненню та попередженню про майбутнє звільнення з роботи. Це додатково гарантує, що всі необхідні для реформи зміни відбуваються з дотриманням вимог чинного законодавства України.

Так, щодо кожного працівника, котрий є членом профспілки і посада якого підпадає під скорочення, керівництво філії готувало спеціальне подання, щоб узгодити звільнення такої людини зі штату з первинною профспілковою організацією.

У Миколаївській і Тернопільській філіях, а також філії UA: ДОНБАС процес узгодження звільнень із відповідними профспілками завершено повністю. Первинні профспілкові організації цих трьох філій наразі надали згоду на 100% усіх подань щодо працівників, які підпадають під скорочення.

"Ми дуже тісно співпрацюємо з профспілками для того, щоб дотриматись усіх процедур при скороченні та всіх законодавчих норм, щоб забезпечити захист прав наших працівників. Звільнення працівників не може бути легким процесом, проте для НСТУ скорочення – це необхідний крок і ми вдячні профспілкам за тісну співпрацю з керівництвом компанії. Так у Миколаївській філії було зроблено 36 подань до профспілок щодо працівників, які підпадають під скорочення і отримано 36 погоджень, у Тернопільській філії 7 подань і стільки ж погоджень, у UA: ДОНБАС 10 подань та всі 10 погоджено. У деяких філіях цей процес досі триває. Наприклад, у Полтаві – 82 подання, з яких уже 75 погоджено; у Запоріжжі – 73 подання, з них погоджено 65", – розповів про хід процедури виконавчий директор ПАТ "НСТУ" Олександр Лієв.

Окрім того, адміністрація ПАТ "НСТУ" врахувала пропозиції, висловлені представниками профспілок під час проведення спільних консультацій щодо збільшення штатної чисельності працівників компанії. При цьому, всі посади, які додатково введуть до структури й штатного розпису філій НСТУ, обов’язково запропонують усім працівникам, чиї попередні посади підпадають під скорочення. Також працівникам, які отримали письмове попередження про вивільнення, уже запропонували всі наявні в ПАТ "НСТУ" вакантні посади.

Нагадаємо, керівництво компанії спільно з профспілковими організаціями напрацювало комплекс заходів для пом’якшення умов скорочення штату та чисельності працівників при реформуванні ПАТ "НСТУ". Протягом лютого-березня 2018 року працівники, які отримали письмове попередження про скорочення, отримали один на тиждень додатковий оплачуваний вихідний для пошуку роботи. Тим же працівникам, котрі отримали письмові пропозиції адміністрації звільнитись за угодою сторін у період із 1 по 28 лютого, виплатили два посадові оклади при звільненні.

Також у лютому-березні було проведено "ярмарки вакансій" у приміщеннях філій спільно з Державною службою зайнятості та її представництвами на місцях. За сприянням Ради Європи такі ярмарки відбулися у Львові, Дніпрі й Луцьку, а за рахунок фінансування НСТУ – в Харкові та Вінниці.

До 1 квітня працівникам щоденно надає консультацію представник Профкому первинної профспілкової організації ПАТ "НСТУ" і для цього його увільнили від основної роботи зі збереженням заробітної платні. Працює також безкоштовна "гаряча лінія" для надання юридичних консультацій працівникам.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ