Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У РФ обшукали 17-річного активіста за підозрою в «екстремізмі»: вилучили прапор України

У Росії, у місті Кіров, 2 квітня, затримали 17-річного активіста Каріма Зянчуріна. У його квартиру о 6:00 ранку увірвалися четверо співробітників ФСБ в супроводі двох понятих.
Про це повідомляє Громадське з посиланням на «Радіо Свобода».

Обшук у Зянчуріна тривав 3 години, домашні речі силовики викинули на підлогу, меблі пересунули. Крім того, вони хотіли вилучити як наркотичну речовину звичайний чай з травами.

В опис підозрілих предметів потрапили: книга Бориса Нємцова «Путін. Війна», друковані матеріали руху «Відкрита Росія» Михайла Ходорковського, а також прапор України. Всі електронні носії: комп'ютери, телефони, карти пам'яті, флешки — були вилучені для подальшого вивчення як можливі докази «екстремістської діяльності».

Після обшуку підлітка разом з батьком доставили у кіровське управління ФСБ, де допит тривав понад три години. За версією правоохоронних органів, Карім Зянчурін читав «екстремістські матеріали» в соціальній мережі в «ВКонтакте».

Як пояснив сам затриманий, він був підписаний на ліворадикальне співтовариство «Народна Самооборона».

Зянчуріну присвоєно статус свідка у кримінальній справі про екстремістські публікації в інтернеті, пов'язані з вибухом в Архангельську. Підлітка відпустили після допиту.

Нагадаємо, російський активіст Володимир Єгоров підняв над своїм будинком прапор України, таким чином закликавши владу Росії звільнити українського політв'язня Олега Сенцова. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ