Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Рівненській області судять торговців зброєю

У Рівненській області судять учасників ОЗГ за незаконне скуповування, зберігання та збут вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це повідомила прес-служба прокуратори у Рівненській області.

Правоохоронці встановили, що злочинну групу з 3 учасників створив у серпні 2014 року 28-річний мешканець обласного центру, переслідуючи мету системного отримання від незаконного промислу прибутків. До своєї протиправної діяльності він залучив ще двох непрацюючих жителів м. Рівне та Рівненського району.

Згідно з розробленим злочинним планом і розподілом функційучасники злочинної групи закуповували у невстановлених поки слідству осіб вогнепальну зброю, бойові припаси, вибухові речовини та пристрої, які в подальшому збували на території Рівненської області. Частину коштів, отриманих внаслідок злочинних дій, вони розподіляли між собою, іншу –використовували для продовження злочинного бізнесу та вжиття заходів конспірації.

Правоохоронці затримали порушників під час чергового факту продажу зброї у вересні 2014 року. Було доведено, що за кілька місяців чоловіки збули 3 гранати, автомат «АКС -74У», вибухову речовину тротил масою 391 гр., та патрони до АКС в кількості 150 шт., всього на загальну суму 3500 доларів США та понад 2 тис.грн.

Крім того, під час проведення обшуків у останніх вилучено 2 гранати, запал типу УЗРГМ -77 та 540 патронів до автомату АКС. Спільникам інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст. 28 ч.1 ст.263 КК України, тобто незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами у складі організованої групи.

Згідно із законом членам цієї злочинної групи, серед яких двоє – раніше судимі, загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ