Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Рівному день народження Бандери відзначили смолоскипною ходою

1 січня 2012 року день народження Провідника української Нації Степана Бандери рівненські свободівці відзначили смолоскипною ходою. Понад 400 учасників вишикувалися у колону та пройшли центральними вулицями міста. Дорогою до колони приєднувалися рівняни та гості міста, повідомила прес-служба Рівненської обласної організації ВО "Свобода".

Марш розпочався о 18-00 біля пам'ятника Симону Петлюрі та пройшов за маршрутом: вул. Соборна – В. Чорновола – С. Бандери – Кн. Ольги – Соборна.

У колоні разом з іншими йшли репресовані політв'язні та вояки УПА; учасники тримали смолоскипи й червоно-чорні, синьо-жовті й свободівські прапори.

Крокуючи вулицями міста, націоналісти вітали всіх українців зі знаменною датою та виголошували гасла: "Бандери народження – нації відродження!", ""Свобода" прийде – порядок наведе!", "ОУН–УПА – державне визнання!" "Бандера, Шухевич – Герої України".

Розпочав мітинг голова Рівненської обласної організації ВО "Свобода", керівник фракції в облраді Олег Осуховський: "Утворилася нова традиція: ми щороку велелюдним маршем вшановуємо день народження нашого Героя, Провідника Нації Степана Бандери. Завдячуючи саме таким людям, як Степан Бандера, Роман Шухевич, Євген Коновалець, ми зараз можемо ходити по нашій, українській землі. Ми пам'ятаємо тих, хто відав своє життя за волю України.

Сталь гартується у вогні, а ідея – у боротьбі. Наша ідея сильна. Ісус Христос сказав: "Є так, є ні, а що посередині – це від лукавого". Ми не маємо шукати середини, як шукають ті вовки в овечих шкурах, які доводять Україну до крайньої нужди. Вони нічого не зробили для народу, а відбирають останнє. А ми маємо йти кроками наших Героїв, і зробимо все, щоби до влади прийшли націоналісти, які збудують українську державу".

Голова Рівненської міської організації ВО "Свобода" депутат міськради Олексій Бучинський відзначив: "Вищий адміністративний суд України нібито остаточно забрав у Степана Бандери звання Героя України. Вже більше ніж 50 років минуло від його смерти – чому режим так боїться цю людину і досі? Тому що Степан Бандера – це постать, яка об'єднає всіх українців. Потрібно лише деяким зняти шори з очей і не вірити у міфи, нав'язані Москвою про Бандеру.

30 червня 1941 року у Львові ОУН на чолі із Бандерою проголосили Акт відновлення Незалежности України. Сотні тисяч синів і дочок, окрилені його ідеями, пішли на боротьбу в ті роки. Їхній лідер Степан Бандера лишиться назавжди Провідником та символом Української нації. Тому що Герої – не вмирають!".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ