Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Росії число банкрутств наблизилося до історичного рекорду

Кількість збанкрутілих компаній в Росії виросла в третьому кварталі 2017 року на три відсотки порівняно з другим кварталом і наблизилася до рекордного показника. Про це повідомив "Дождь" з посиланням на Центр макроекономічного аналізу та прогнозування (ЦМАКП).

"Кількість банкрутств у Росії в третьому кварталі стало більше на 3% порівняно з другим кварталом, порівняно з липнем-вереснем минулого року число банкрутств збільшилося до 3227", - йдеться в повідомленні.

Згідно зі звітом центру рівень банкрутств, який було досягнуто за підсумками серпня-вересня, навіть трохи перевищив пікове значення березня 2015 року. При цьому досягнутий рівень лише на 2,1% нижче рекордного значення жовтня 2009 року.

За даними ЦМАКП, до зростання числа банкрутств могли привести два фактори: слабкий споживчий попит і повільне зниження ключової ставки.

Як випливає з показників Росстату, реальні доходи населення РФ падають 12 кварталів поспіль. А ключова ставка, яка була на початку року на рівні 10%, до кінця жовтня знизилася тільки до 8,25%, зважаючи на те, що інфляція падала швидше.

Найбільша кількість банкрутств у третьому кварталі припадає на сферу торгівлі (300 банкрутств у вересні), а також на харчову промисловість і машинобудування. Незначно знизився показник банкрутств у сфері комерційних послуг та металургії. Щомісяця оновлює історичні максимуми по числу банкрутств сфера будівництва, зазначають фахівці ЦМАКП.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ