Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Росії дав прес-конференцію чоловік, який представився працівником СБУ

У Росії дав прес-конференцію чоловік, який представився Василем Прозоровим — екс-працівником СБУ. Він заявив, що з 2014 року допомагав спецслужбам Росії отримувати інформацію про українських силовиків. Про це повідомляє Громадське.

Чоловік заявив, що працював у СБУ з 1999 року до 2018, зокрема з травня 2014 працював у штабі антитерористичного центру СБУ.

"З квітня 2014 року я абсолютно добровільно, з ідеологічних мотивів, сприяв спецслужбам Російської Федерації в отриманні інформації про діяльність українських силових структур, зокрема в районі проведення АТО", — сказав Прозоров.

Він заявив, що СБУ з початку війни на Донбасі підготувала пропозицію розгорнути масштабну пропаганду проти Росії, відмовитися від терміну "братній народ".

Загалом він зробив кілька заяв, зокрема про таємні в'язниці на територіях бойових дій ("їх назвали бібліотеками, затриманих називали книгами"), зокрема на території маріупольського аеродрому; керування п'ятим управлінням департаменту контрозвідки СБУ британськими та американськими спеціалістами; причетність української сторони до катастрофи з боїнгом MH17 передає "Комсомольская правда".

У СБУ підтвердили, що прес-конференцію у Москві дав її екс-працівник та заявили, що Прозорова звільнили за систематичне пияцтво на робочому місці.

"Показово, що Василь Прозоров був звільнений з посади старшого консультанта-експерта одного з відділів штабу АТЦ Служби безпеки України через службову невідповідність — систематичне вживання алкоголю на робочому місці, дискредитацію звання офіцера", - повідомили у відомстві.  

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ