Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Росії готуються до низьких цін на нафту протягом тривалого періоду часу

Бюджетна політика Росії повинна адаптуватися до нових цін на нафту на тривалий період часу, вважають в уряді РФ. Повідомило "Дзеркало тижня".

У зв'язку з рішенням ОПЕК прогноз ціни на нафту в 80 доларів за барель у найближчі роки виглядає вже помірно оптимістичним, вважає глава департаменту довгострокового стратегічного планування Мінфіну Максим Орєшкін.

"У таких умовах навіть сценарій 80 доларів за барель у найближчі роки вже можна оцінювати як помірно оптимістичним", - сказав він журналістам, коментуючи рішення ОПЕК не знижувати квоти на нафтовидобуток.

Він зазначив, що бюджетна політика РФ повинна адаптуватися до нових цін на нафту, які можуть залишитися на досить низькому рівні на тривалий період часу.

На сьогоднішній нараді ОПЕК вирішили зберегти граничний рівень нафтовидобутку на рівні 30 млн барелів на добу, встановлений ще в 2011 році. Відразу після закінчення зустрічі котирування нафти Brent впали нижче 75 доларів за барель, після чого опустилися ще нижче - до 71,50 доларів за барель.

Російський рубль оновив історичні мінімуми, впавши до 48,65 рублів за долар і майже до 61 рубля за євро.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ