Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Росії закриють ще одну організацію українців

Директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин заявляє, що найближчим часом в Росії закриють ще одну організацію українців.

"Йде процес, близький до завершення щодо закриття іншої організації, яка працювала в спарингу з об'єднанням українців в Росії", - сказав дипломат в ефірі "5 каналу" у четвер.

Він зазначив, що МЗС робить все можливе, щоб запобігти цьому процесу, але оскільки він перебуває на розгляді судової інстанції, шансів вплинути на рішення суду немає.

Волошин переконаний, що такі рішення не додають конструктиву в українсько-російські відносини.

Як повідомлялося, 27 січня касаційна інстанція Верховного суду РФ залишила в силі рішення про ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії «Українці Росії» (ФНКА).

Верховний суд 24 листопада минулого року задовольнив позов Мінюсту Росії з вимогою ліквідувати організацію, проте це рішення було оскаржене в касаційній інстанції. ФНКА просила скасувати рішення ВС про ліквідацію.

У жовтні 2009 року Мін'юст РФ припинив діяльність організації "у зв'язку з порушеннями у статуті та госпдіяльності". Крім того, згідно з формулюванням рішення, ще одним приводом для припинення діяльності ФНКА стали публічні виступи голови організації Валерія Семененка на заходах, присвячених "пам'яті українців, загиблих в роки Голодомору".

Мін'юст подав позов про ліквідацію ФНКА до Верховного суду РФ на початку 2010 року, однак розгляд справи було відкладено у зв'язку з тим, що організація оскаржила в Тверському суді Москви попередження відомства. У травні Тверський суд відхилив скаргу ФНКА, а у вересні Мосміськсуд визнав це рішення законним.

У зв'язку з цим Верховний суд знову почав розглядати позов міністерства юстиції.

23 листопада на засіданні ВР РФ в якості свідка виступив активіст фонду "Вітчизна" Микола Журавльов, чиї скарги лягли в основу претензій Мін'юсту, який заявив, що у виступах ФНКА "одна політика, один негатив про мою країну", і що "ця організація прославляє Степана Бандеру і Романа Шухевича".

Крім того, на його думку, ФНКА інформаційно підтримувала чеченських бойовиків, повідомляють Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ