Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Росії затримали хлопця, який начебто був прихильником українських націоналістів і готував теракт

На Росії у м. Барнаул, ФСБ затримала місцевого мешканця, який готував теракт за нібито завданням кураторів з української націоналістичної організації.
фото ілюстративне

Про це інформує УНН з посиланням на російські ЗМІ.

Російські правоохоронці стверджують, що 21-річний росіянин готувався підірвати мечеть в Барнаулі.

Повідомляється, що затриманий молодий чоловік належить до організації "Етнічне національне об'єднання", яку нібито координували націоналісти України, Білорусії і Росії для організації акцій проти осіб неслов'янської зовнішності, а також органів влади. На допиті затриманий зізнався, що сам вийшов на кураторів в лютому цього року, адже був незадоволений політикою влади в сфері міграції.

У березні росіянин начебто отримав перше завдання - вибрати об'єкт і влаштувати підпал. Повідомляється, що у затриманого вилучили вибухову речовину, інструкції з виготовлення саморобних вибухових пристроїв, екстремістську літературу і телефон з фотографіями обраних об'єктів, які юнак надсилав "куратору".

Проти затриманого порушили кримінальну справу за статтею 205.3 ("Проходження навчання для здійснення терористичної діяльності") Кримінального кодексу РФ.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфо, підконтрольний російській окупаційній владі так званий “Севастопольский міський суд” виніс незаконний вирок громадянці України Галині Довгополій, засудивши її до 12 років позбавлення волі за нібито збирання даних для України про окремий авіаційний полк Чорноморського флоту Російської Федерації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ