Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У російському «Кандагарі» одна з головних ролей дісталася «українському націоналісту»

Участь українського націоналіста Богдана Бенюка у фільмі «Кандагар» обурило активістів партії «Русский блок». У зв'язку з прем'єрою російської картини партія поширила заяву, в якій висловлює протест проти того, що в стрічці одну з головних ролей віддали активному діячеві ВО «Свобода».

«На екрани скоро виходить новий фільм режисера Андрія Кавуна "Кандагар", в якому з незрозумілих міркувань був задіяний посередній український актор Богдан Бенюк, який є одним з лідерів профашистської організації українських націоналістів «Свобода»... Богдан Бенюк є однією з ключових фігур «Свободи» - однозначно антиросійською і русофобської організації. Однак він запрошується до Росії не тільки на заробітки, для участі в російських фільмах», - цитує заяву «Русского блока» «Новий регіон».

У партії нагадали, що ВО «Свобода» та «її керівник Олег Тягнибок систематично виступають за витіснення російської мови з усіх сфер життя суспільства і держави України». «Бойовики «Свободи» не раз брали участь у різних антиросійських провокаціях, нападах на ветеранів, погрожували своїм політичним і етнічним супротивникам фізичною розправою, - нагадали активісти «Русского блока». - Організація Тягнибока-Бенюка бере участь у захопленнях православних храмів... «Свобода» активно виступає за витіснення Чорноморського Флоту Росії із Севастополя, підтримує антиросійські і антиросійські настрої».

Автори документа звертаються до представників російської культури і шоу-бізнесу із закликом «бути більш уважними та припинити практику запрошення на роботу відвертих націоналістів і ворогів Росії».

Фільм Андрія Кавуна "Кандагар" заснований на реальних подіях. Дія відбувається в 1995 році, коли екіпаж російського Іл-76 виконував звичайний комерційний рейс до Кабула. Йому навперейми вийшов непізнаний винищувач і наказав сісти в терміновому порядку - у разі непокори мав бути відкритий вогонь на поразку. Командир Шарпатов (у фільмі Карпатов, Олександр Балуєв) прийняв рішення підкоритися. Екіпаж став заручником руху «Талібан». Через 378 днів вони захопили свій же літак і підняли його в небо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ