Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У садочках встановлюють альтернативні джерела опалення

В дошкільному навчальному закладі №43 м. Львова встановили альтернативне джерело опалення - теплові акумулятори. Новітня система опалення є енергоощадною. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Акумулятори вночі накопичують тепло від електромережі, а вдень віддають його, обігріваючи таким чином приміщення. Встановлення такого опалення дасть змогу здешевити тепло майже вдвічі.

Нова система працює таким чином, що з 11 год. вечора до 6 ранку набирає електроенергію, а іншу частину доби віддає тепло. Зараз нова система опалення ще проходить випробовування і декілька днів піде на те, щоб відрегулювати теплові акумулятори.

Крім підтримання сталої температури у приміщенні, найбільша перевага таких теплових акумуляторів – енергоощадність. Такі теплові акумулятори обішлися міському бюджету близько 530 тис. грн. гривень. Але, завдяки економії, затрати окупляться. Роботи проводила підрядна фірма ЗАТ «Техенерго».

«Ми шукаємо альтернативу газовому опаленню. У минулому році поступила до нас пропозиція від однієї з підрядних організацій. Які сказали, що можна спробувати альтернативне опалення, яке працює на електриці та встановити теплові акумулятори, яке відбулося у 109 дошкільному навчальному закладі. Цьогоріч ми зробили таке опалення в цьому навчальному закладі. Наші теплові акумулятори працюють саме в нічний час по тарифу 29 копійок, а вдень віддають накопичене тепло», - повідомила начальник управління освіти ЛМР Надія Оксенчук.

Такі ж теплові акумулятори є в садочку №109.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ