Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У садочку Донецької області україномовні діти зазнають утисків: «Свобода» вимагає покарти винних

Донецька обласна організація ВО «Свобода» вимагає від прокуратори області відреагувати на утиски україномовних дітей в українських дитсадочках Донеччини та покарати винних у порушенні конституційних прав українців у дитсадочку міста Слов‘янська. Повідомила прес-служба Донецької обласної організації ВО «Свобода».

 

Зокрема, у повідомленні "Свободи" сказано: "У місті Слов‘янську Донецької області член ВО «Свобода» Оксана Нечипоренко неодноразово зверталася до вихователя із зауваженнями щодо проведення занять російською мовою в українській групі. Оскільки вихователь не відреагувала на зауваження, Оксана Нечипоренко звернулась до районного відділу освіти з проханням вирішити проблему.

 

Відповідь начальника відділу освіти Володимира Проскуніна від 24 березня 2010 року виявилася не лише формальною відпискою, але й містила наклепи на дитину та батьків.

 

Чиновник свідомо написав неправду, що всі ігри та заняття вихователем проводяться тільки українською мовою. Іноді використовується російська мова для пояснення слів. Володимир Проскунін не тільки не намагався виправити вихователя, а й відверто збрехав. А відсутність бажання вихователя використовувати державну мову в українській групі прикрили методикою «двомовності».

 

Та однією брехнею Володимир Проскунін не обмежився. Він висловив «догану» сім‘ї Нечипоренків: «…батьки групи обурені ставленням Вашої родини до російської мови…». Крім того, допустив наклеп на дитину: «Ганна постійно …принижує хлопчика…., який розмовляє російською мовою». «Якщо сказане у листі - правда, то чому я вперше дізнаюся про «приниження» з листа чиновника? Чому моя донька і дотепер сидить поруч з цим хлопчиком?», - зазначає Оксана Нечипоренко.

 

Донецька обласна організація Всеукраїнського об‘єднання «Свобода» вимагає від прокуратори області відреагувати на утиски україномовних дітей в українських дитсадочках Донеччини та покарати винних у порушенні конституційних прав українців у дитсадочку міста Слов‘янська".

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ