Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Садового кажуть, що тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій не змінилися

Тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій залишаються незмінними. А в 70 будинках вони навіть зменшились. Адже власники квартир подали заяви про відмову від послуг (прибирання сходової клітки, прибудинкової території). Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Нагадаємо, що згідно з Постановою Кабміну № 529 Львівська міська рада протягом 3 місяців проводила громадські слухання по кожному будинку щодо вибору послуг власниками квартир.

Відтак, тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій приведено у відповідність до чинного законодавства. Тарифи на квартплату залишились на рівні діючих, затверджених рішенням виконкому від 26.12.2008р. № 1431. Тобто, виконавчий комітет перезатверджує ті ж тарифи, приймаючи рішення «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення у м. Львові індивідуально по кожному будинку».

Довідка ЛМР: Проведення громадських слухань спричинено тим, що втратила чинність постанова Кабміну від 12.07.2005р. № 560, відповідно до якої були проведені розрахунки цих тарифів; а відтак 20.05.2009р. вступила в дію постанова Кабміну № 529, якою передбачено проведення громадських слухань по кожному будинку та вибір послуг власниками квартир будинків за результатами громадських слухань.

Рішенням адміністративної колегії Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 29.04.2010р. за № 30 зобов'язано виконавчий комітет затвердити тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій за кожним будинком з обов'язковим проведенням громадських слухань; а також є подання прокуратури м. Львова за № 130, яким зобов'язано привести рішення виконкому від 26.12.2008р. № 1431 у відповідність до вимог діючої постанови.

З метою врегулювання цих питань ЛКП проведені громадські слухання по кожному будинку. Розмір тарифів по будинках залишився на рівні діючих. Тільки по 70-ти будинках тариф є меншим від діючого, оскільки власниками квартир будинків подали заяви про відмову послуг. В основному по цих будинках мешканці відмовились від прибирання сходової клітки, прибудинкової території, поточного ремонту конструктивних елементів, обслуговування інженерних мереж, в тому числі електро-, водопостачання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ