Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Самборі відкрили новий навчально-практичний центр «Професійної кулінарії»

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
Вчора, 13 лютого, у Самбірському професійному ліцеї урочисто відкрили навчально-практичний центр «Професійної кулінарії». Це ще один важливий крок у розвитку професійної освіти Львівщини, що сприятиме підготовці висококваліфікованих фахівців у сфері кулінарії.

У заході взяли участь заступник голови ЛОДА Олександр Кулепін, заступник директора департаменту освіти і науки ЛОДА Олена Урдей, начальник відділу інновацій, закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти Іван Пикус, міський голова Самбора Юрій Гамар, представники духовенства, керівники професійно-навчальних закладів та жителі міста.

«Відтепер тут навчатимуть майбутніх кухарів-кондитерів, офіціантів, буфетників та барменів. На створення центру спрямували понад 5 мільйонів гривень з обласного бюджету. Відзначу, що саме наша область – лідер у сфері професійної освіти в Україні. Зокрема, в нас вже функціонують 54 навчально-практичних центри, які надають можливість здобути актуальні спеціальності.

Розвиток професійної освіти є важливим кроком у формуванні майбутнього країни. Дякую всім, хто долучається до цього процесу, адже кожен внесок має значення», – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

На облаштування центру з обласного бюджету виділили понад 5 мільйонів гривень. За ці кошти: замінили системи опалення, водопостачання, електроживлення, проклали каналізацію, систему кондиціювання, облаштували бетонну підлогу та провели малярно-оздоблювальні роботи, встановили систему витяжки та димовидалення, а також провели поточний ремонт даху їдальні та ґанку.

«Підготовка висококваліфікованих спеціалістів у сфері кулінарії має велике значення для області. Сьогодні гастрономія є важливою складовою економіки, культури та туристичної привабливості нашого краю. Тому ми прагнемо створити найкращі умови для навчання майбутніх кухарів, кондитерів і рестораторів. Дякую всім, хто долучився до реалізації цього проєкту», – зазначив заступник голови ЛОДА Олександр Кулепін.

Для створення центру придбали повний спектр сучасного обладнання для кулінарії:

  • електричні плити;
  • шафу шокової заморозки продуктів;
  • холодильне обладнання;
  • обладнали 16 робочих місць;
  • посудомийну машину;
  • овочерізку;
  • професійний кухонний комбайн;
  • стелажі, візок роздачі, деко.

Львівщина є серед лідерів щодо реформування та розвитку професійної освіти. У Львівській області створено найбільше навчально-практичних центрів в Україні, загалом 53 НПЦ.

 У 2025 році планується відкриття ще низки таких закладів, які сприяють підготовці конкурентоспроможних спеціалістів та розвитку економіки регіону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ