Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У санаторії «Перлина Карпат» висіяли сальмонелу і стафілокок

У закарпатському санаторії «Перлина Карпат», в якому отруїлися діти з Києва, за попередніми даними, виявлено збудники сальмонельозу і стафілокока. Про це повідомила головний лікар Закарпатської санітарно-епідеміологічної станції Віра Чиж. Передає Обком.

За її словами, за попередніми даними, станом на 12.00 8 липня отруєння дітей в санаторії «Перлина Карпат» могло бути викликано збудниками роду сальмонельозу і стафілококу.

Цих збудників фахівці СЕС виявили в змивах холодильників для зберігання риби і м'яса, на дошках для різання, в маслі «Селянське» і салаті зі свіжих овочів. Саме ці продукти харчування давали дітям і дорослим в санаторії на обід 4 липня, перед від'їздом.

Крім того, зазначила В. Чиж, збудники сальмонельозу висіяли у двох співробітників харчоблоку, у тому числі у офіціанта, різновид стафілокока виявлена у кухаря.

Головний лікар СЕС також уточнила, що продовжується робота щодо зіставлення виявлених збудників у продуктах зі збудниками у хворих дітей. Але остаточного висновку все ще немає, для повного з'ясування джерела та механізму попадання інфекції проводяться подальші дослідження.

Як повідомлялося, 4 червня в 23.55 з поїзда «Ужгород-Київ» до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні з попереднім діагнозом «гострий гастроентероколіт» були госпіталізовані 72 людини, після оздоровлення вони їхали з санаторію «Перлина Карпат» до Києва, – 65 дітей у віці від 8 до 17 років і 7 дорослих.
Через кілька годин у Тернополі було госпіталізовано ще 2 дитини і в Хмельницькому – 2 дитини з цього поїзда.

Решта 180 осіб – дітей і супроводжуючих дорослих – доїхали до Києва, де ще 6 дітей були госпіталізовані.

 

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ