Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У санітарно-лікувальній зоні “Соліна” поблизу Добромиля працюватиме дитячий лікувально-реабілітаційний центр

Міжнародний центр впровадження програм ЮНЕСКО започатковує проект всесвітнього дитячого лікувально-реабілітаційного центру, що розташований на відстані 4 км від Добромиля Львівської області. Про це “Гал-info” розповів голова правління Центру Валерій Попов.

З 1948 до 1988 року тут проходили лікування по 350 людей одночасно. Пізніше на цій території планували збудувати військовий завод, проте Валерій Попов сподівається, що за сприяння Кабінету Міністрів землю в Добромильському районі виділять під програму Центру, яка передбачає будівництво центру для лікування дітей. Для реалізації цього проекту за підрахунками необхідно приблизно 5-7 млн доларів: на будівництво відповідної інфраструктури та облаштування території. Дітей має бути 200: 100 українців і стільки ж іноземців. Завдяки прийому в центрі закордонних дітей майже 50% дітей з України можна буде лікувати безкоштовно. “Спочатку ми хотіли, аби лікувально-реабілітаційний центр був лише туберкульозним, проте це надто складно, оскільки територія має бути закритою, треба проводити окреме водовідведення”, – додав Валерій Попов.
Проект буде реалізовано за гроші українських та іноземних інвесторів.
Санітарно-лікувальна зона розташована в одній з найчистіших ділянок української території. Завдяки сприятливим природно-географічним умовам, тут можна лікувати  хвороби кісткового туберкульозу, його легеневі форми, астму. Додатково пацієнтів можна лікувати в соляних шахтах, як це робиться в Солотвино Закарпатської області. Схожі лікувальні установи легеневого профілю у Швейцарії та Італії розташовані високо в Альпах (майже 2000 м над рівнем моря), а їхня пропускна спроможність - лише 30 осіб на період лікування. Унікальність лікувальної установи Добромиля - в можливості ефективного лікування важких форм кісткового туберкульозу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ