Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У селах Стремінь та Якторів сьогодні запалає блакитний вогник

Сьогодні запалення символічного газового факела відбудеться одночасно у двох селах Львівщини: Стремінь Сокальського району та Якторів Золочівського району. В урочистостях з нагоди пуску газу в селі Якторів візьмуть участь голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник та голова правління ВАТ «Львівгаз» Василь Марчук.
Понад 370 родин Якторова отримають можливість користуватися у побуті природним газом завдяки програмі розвитку регіонів НАК «Нафтогаз України».
Підвідний газопровід середнього тиску від автоматизованої газорозподільної станції (АГРС) Коровичі до села Якторів має довжину 4,77 км. Газифікація цього села стала можлива за безпосередньої участі фахівців Золочівського управління експлуатації газового господарства – філії ВАТ «Львівгаз».
До кінця листопада блакитний вогник запалять ще у двадцяти одному селі Золочівського району – 2 276 сільських будинків отримають природний газ. Для цього вже прокладено біля 90 км поліетиленового газопроводу.
Газифікація Золочівського району Львівської області розпочалася у 1973 році з села Новоселище. На сьогодні вже газифіковано 85% населених пунктів району, 19 678 мешканців користується у побуті природним газом.
У 2006 році на виконання програми розвитку регіонів НАК «Нафтогаз України» у Львівській області силами ВАТ «Львівгаз» прокладено понад 260 км підвідних газопроводів високого та середнього тисків. Це надає можливість газифікувати біля 60 сіл Львівщини.
Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі ВАТ „Львівгаз”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ