Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У селі Чаплі на Львівщині зібрали 700 підписів проти примусовго об’єднання з ОТГ

В селі Чаплі Старосамбірського району Львівської області на сході села громада вимагала від місцевої влади відповідей на цілу низку питань. Зокрема, йшлося про децентралізацію. Річ у тому, що Чаплівська сільська рада включена владою у перспективний план об’єднання із Хирівською ОТГ. Громаду, яка вже зібрала близько 700 підписів за об'єднання із Стрілковицькою сільською радою, влада не почула. В гарячій дискусії так і не народилось жодне конкретно виписане рішення, повідомив власкор Гал-інфо у Старосамбірському районі.

Виявилось, що в Чаплях вже кілька місяців поспіль немає медика, а чимала кількість колишніх колгоспників отримають мізерні пенсії (соціальну допомогу) 950 грн, за які неможливо лікуватися у райцентрі.

Місцеві мешканці мають проблеми із розпаюванням землі, майновими сертифікатами. Громада не уявляє, де буде житлова забудова, де може бути відпочинкова територія, де промзона. Для розробки генплану потрібні чималі кошти. Селяни розділилися на прихильників та критиків сільського голови Арсена Томи і не змогли дійти спільної думки.

Сподівались, що на схід села прибуде голова Старосамбірської РДА Орест Бонк. Проте, як виявилось, він перебував у Сколівському районі на відзначенні річниці бою на Маківці. Виконавчу владу району представляв керівник геокадастру Руслан Пупа. Від депутатського корпусу був присутній Мирон Пацай.

Слід зазначити, що Стрілковицька громада належить до Самбірського району і також не прагне насильно об’єднуватися із містом Самбором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ