Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У селі Волсвин, що на Сокальщині, 18 учнів захворіли на кір

16 березня в ОДС ОКЦ ГУ МНСУ в Львівській області надійшло повідомлення від головного державного санітарного лікаря Львівської області про те, що в середній школі с. Волсвин Сокальського району Львівської області захворіло 18 учнів на кір (попередній діагноз).
Станом на 16 березня госпіталізовано 1 особу. Форма перебігу хвороби (легка – 8, з них всі щеплені згідно за віком; середньої тяжкості – 10, з них всі щеплені згідно за віком). Завезення інфекції ймовірно студент та учень ПТУ, які навчаються в м. Львові та м. Сокалі і хворіли в кінці лютого на кір та мали сімейний контакт з учнями школи.
Фахівцями Сокальської ЦРЛ та районної СЕС проводяться протиепідемічні заходи. 15 березня проведені медичні огляди 156 контактних осіб, в т.ч. 113 школярів. В школі проведені дезінфекційні заходи. З метою локалізації спалаху серед учнів школи наказом районного відділу освіти з 16.03.06р. будуть розпочаті канікули. Усього обстежено медичними оглядами контактних – 206 осіб. З них дітей 156 дітей до 15 років.
Проведено екстрену вакцинацію контактних (кількість осіб) згідно з установленим імунним статусом. З складу облсанепідстанції виділено 200 доз імуноглобуліну людини нормального. Про це повідомив прес-центр ГУ МНС України у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ