Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Семирівці на Львівщині встановили меморіальну дошку Герою АТО Юрію Приходу

У селі Семирівка Яворівського району на фасаді місцевої ЗОШ I-II ст., у якій навчався учасник антитерористичної операції Юрій Прихід, відкрили меморіальну дошку присвячену пам’яті Героя, повідомила прес-служба Яворівської РДА.

Старший розвідник розвідувальної роти 24-ї окремої механізованої бригади Юрій Прихід загинув під час боїв у зоні АТО 19 червня 2014 року. Тоді українські військові відтісняли терористів до кордону із Російською Федерацією по лінії Ямпіль (Донецька область) — Закотне (Луганська область). Але ціною тих досягнень стали сім життів українських солдат, серед яких був Юрій Прихід.

У поминальній панахиді та відкритті меморіальної дошки взяли участь батьки військовослужбовця, друзі, родичі, однокласники, представники влади, зокрема нардеп Володимир Парасюк, заступник голови райдержадміністрації Орест Хлян, товариші по службі на чолі з т.в.о. командира 24-ї ОМБ ім. Д. Галицького Денисом Сахацьким.

“Допоки ми живі – житиме пам'ять про Юрія Прихода. Він від сьогодні щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом вчителів і учнів, нагадуючи кожному з нас, що він поклав життя, аби ми могли жити і навчатись у мирній і вільній Україні”, - такі слова прозвучали на відкритті меморіальної дошки.

Нагадуємо, Юрій Прихід – старший розвідник розвідувальної роти 24-ї окремої механізованої бригади. Народився 10 квітня 1993 року в сім’ї Ярослави і Степана Приходів. Навчався у Семирівській СЗШ I-II ст. і Чернилявській СЗШ I-III ст. У 2012 р. закінчив Львівський кооперативний коледж економіки і права. Із листопада 2012 р. до листопада 2013 р. проходив строкову службу в 54-му окремому розвідувальному батальйоні у м. Новоград – Волинський.

Із січня 2014 р. розпочав військову службу за контрактом у 24-й ОМБР, у складі якої 8 березня 2014 р. вирушив на Схід на захист Батьківщини. Загинув 19 червня 2014 р. у смт. Ямпіль Краснолиманського р-ну Донецької області.

Указом Президента України Петра Порошенка від 15 липня 2014 р. за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, старший солдат Юрій Прихід нагороджений орденом “За мужність” IIIступеня (посмертно).

Рішенням Яворівської районної ради від 20 лютого 2015 р. Семирівській ЗОШ I-II ст. присвоєно ім’я Юрія Прихода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ