Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У серпні пропозиція іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку переважала попит на неї

У серпні 2006 року, четвертий місяць поспіль, пропозиція іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку переважала попит на неї.

Національний банк здійснював операції виключно з купівлі іноземної валюти –  обсяг його інтервенцій у серпні перевищив 500 млн. дол. США (у дол. еквіваленті). Коливання ринкового курсу безготівкової гривні до долара США не перевищували 0,8% від її офіційного курсу, який протягом місяця зберігався на рівні 5,05 грн./дол. США. Відносно євро та російського рубля гривня знецінилася на 1,2 % та 0,5% відповідно, що відображало курсову динаміку валют на міжнародних ринках.
Інтервенції Національного банку у серпні виступали основним джерелом зростання  міжнародних резервів, які за місяць збільшилися на 594 млн дол. США (на 3,3%) до 18,7 млрд. дол. США. У серпні вони використовувалися для здійснення зовнішніх   платежів Уряду (34 млн. дол. США) та Національного банку (13 млн. дол. США).
У серпні спостерігалося певне зростання попиту на готівкову іноземну валюту. Його перевищення над пропозицією становило 40 млн. дол. США проти 11 млн. дол. США у липні.   Однак готівкова гривня за операціями з продажу доларів США за місяць знецінилася лише на 0,07%, залишаючись близькою до офіційного курсу. Повідомили в прес-службі Управління НБУ у Львівській області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ