Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Севастополі запроваджено надзвичайну ситуацію

Голова Севастопольської міської державної адміністрації Сергій Куніцин запровадив у Севастополі режим надзвичайної ситуації. Про це повідомляє прес-служба міськдержадміністрації.

У наказі, зокрема підкреслюється, що станом на 24 березня 2010 р. в Севастополі склалася критична ситуація у забезпеченні нормальних умов життєдіяльності населення і підприємств міста. Причина - катастрофічний брак коштів для розрахунків за спожиті енергоносії (електроенергію, природний газ, мазут, вугілля, воду) підприємствами ЖКГ.

Зокрема, з другої декади березня відключені від подачі електроенергії об'єкти першої черги КП "Севміськводоканал".

"Несвоєчасні і неповні розрахунки населення міста та підприємств за надані послуги з подачі питної води, тепла та гарячої води і не відшкодування витрат підприємств у відповідності із собівартістю послуг призвели до створення умов для виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру з повною зупинкою функціонування систем централізованого забезпечення життєдіяльності міста ", - йдеться в указі.

Згідно з наказом, в місті "до нормалізації ситуації у роботі комунальних служб і підприємств, що забезпечують життєдіяльність міста та інших населених пунктів, ввести економічно обгрунтовані тарифи на послуги із забезпечення населення міста питною водою, теплом, гарячою водою і послуги з утримання житлового фонду міста".

У наказі йдеться, що він буде скасований, якщо міськрада надасть у повному обсязі дотації комунальним підприємствам міста з відшкодування собівартості реальних витрат, відповідно до тарифів встановленими міськрадою в 2006 р.

Нагадаємо, 24 березня Апеляційний адміністративний суд Севастополя визнав недійсним наказ Сергія Куніцина про підвищення тарифів на послуги ЖКГ з дати його прийняття - 21 вересня 2009 р. Так звані "економічно обгрунтовані тарифи" на послуги ЖКГ було підвищено в 3-4 рази. За даними на 1 січня, за новими розцінками платили 65% населення міста, решта - за тарифами, які затвердила міська рада в 2006 р. Ті, хто платив за новими тарифами, будуть звертатися до суду і добиватися повернення або перерахунку грошових коштів.

Завідуюча юридичним відділом міської ради (який у цій справі виступав третьою стороною) Олена Близнюк зазначила, що у правоохоронних органів міста тепер є всі підстави притягнути С.Куніцина до відповідальності, оскільки своїм протиправним наказом він завдав шкоди не тільки громадянам, але і комунальним підприємствам.

У державній адміністрації залишається можливість оскаржити це рішення у Вищому адміністративному суді України.

У вересні 2009 р. С.Куніцин також оголошував про введення надзвичайного стану на території міста через катастрофічну ситуацію в сфері житлово-комунального господарства.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ