Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Шарджі (ОАЕ) відкрили другу чергу технічного центру «Мотор Січ»

Президент України Віктор Янукович взяв участь у відкритті другої черги Технічного центру з обслуговування вертольотів виробництва ПАТ «Мотор Січ» у м. Шарджа (Об’єднані Арабські Емірати), повідомляє прес-служба глави держави.

«Сьогоднішня подія підтверджує високий технологічний потенціал нашої держави та здатність українських компаній на рівних конкурувати зі світовими лідерами, освоюючи нові перспективні ринки збуту», - сказав Глава держави під час церемонії відкриття.

Президент зазначив, що Україна є однією з небагатьох країн світу, які мають повний цикл авіаційної промисловості. «Діяльність компанії «Мотор Січ» можна вважати не лише зразком успішної взаємодії з еміратськими партнерами, а й переконливим свідченням диверсифікації зовнішньої торгівлі України», - наголосив Віктор Янукович.

Під час відвідування регіонального представництва ПАТ «Мотор Січ» Глава держави також оглянув цех першої черги технічного центру з обслуговування вертольотів. Голова ради директорів ПАТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв ознайомив Віктора Януковича з роботою центру та розповів про технологічний цикл ремонту авіаційних двигунів.

Він також поінформував Президента про напрямки співпраці компанії на ринках Близького Сходу й Африки.

Президент обговорив з головою ради директорів ПАТ «Мотор Січ» питання необхідності залучення науковців до розробки нових технологій, які можна буде застосовувати під час виробництва та обслуговування авіаційних двигунів.

Довідково: Технічний центр представництва ПАТ «Мотор Січ» було відкрито у 2006 році у вільній економічній зоні міжнародного аеропорту м. Шарджа (ОАЕ). Основними напрямками роботи Технічного центру є обслуговування та виконання середнього ремонту авіаційних двигунів виробництва ПАТ «Мотор Січ» (м. Запоріжжя), які експлуатуються у складі літаків і вертольотів у країнах Близького Сходу та Північної Африки.

Після початку виробництва вертольотів Мі-8МСБ компанія «Мотор Січ» розпочала будівництво другої черги технічного центру для обслуговування вертольотів. У новому корпусі здійснюватиметься ремоторизація вертольотів Мі-8МСБ та Мі-8МСБ2. Очікується, що робота на базі другого виробничого корпусу дозволить збільшити обсяги надання послуг та продажу продукції «Мотор Січ» у регіоні до 100 млн дол. США на рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ