Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Шевченківському гаю львівські та польські пекарі відзначать „Свято хліба”

В неділю, 13 серпня, в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» Гільдія приватних пекарів та кондитерів Львівської області проводить «Свято хліба». Такий захід у нашому місті проводитиметься вдруге. За словами голови Гільдії Андрія Гудзоватого, у святі візьмуть участь провідні хлібопекарські та кондитерські підприємства Львова, Львівської та Хмельницької областей. Цього року свято набуває статусу міжнародного, оскільки серед запрошених є також об’єднання ремісників пекарства Польщі «Регіон Любельщизна».
Андрій Гудзоватий каже, що у Львові вперше в Україні відродили свято хліба, і пояснює чому: «Хліб не лише один з основних продуктів харчування, а й символ всього земного, символ життя, духовності, багатства. Ми маємо сподівання, що таке свято стане традиційним і в інших регіонах нашої держави».
Офіційно свято розпочнеться об 11.00 літургією в церкві на території музею. Через годину розпочнеться дійство, під час якого буде виставка-продаж та дегустація хлібобулочної та кондитерської продукції, концертні виступи художніх та мистецьких колективів Львівщини, а також народні гуляння. Буде можливість купити хлібобулочні вироби безпосередньо на святі.
Спонсор свята «Львівські дріжджі» виділили на святкування майже 70 тисяч грн. Львівська міська рада, які є співорганізатором свята, коштів не перераховувала, проте забезпечила проведення свята в музеї під відкритим небом та допомогла з концертною програмою.
Вартість квитка традиційна для «Шевченківського гаю» - 1 грн для дорослих та 0,50 грн для дітей. Організатори просять прийти на свято в національному строї.
«Свято хліба» входить в програму святкування 750-річчя Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ