Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Шевченківському районі Львова створили Інклюзивно-ресурсний центр для дітей

20 вересня на сесії ЛМР депутати прийняли ухвалу про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Шевченківського району Львова» - задля забезпечення права дітей з інвалідністю віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти через проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводу. Про це йдеться у повідомленні Інформаційного порталу депутатів ЛМР.

В. о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Хонько зазначила: «Відкриття ще одного ІРЦ дасть можливість охопити корекційно-розвитковими послугами більшу кількість дітей з інвалідністю, які зараз навчаються та виховуються у закладах освіти міста. Це можливість якісного розвитку інклюзії».

Депутат Львівської міської ради, член комісії гуманітарної політики ЛМР Оксана Рубай розповіла, що таких ресурсних центрів у Львові, згідно з кількістю населення, має бути створено 10 (їх створюють замість реформованих ПМПК – психолого-медико-педагогічних консультацій).

«Інклюзивно-ресурсний центр покликаний, оцінивши індивідуальні здібності дитини, скерувати її в такий навчальний заклад, де би вона навчалася з максимальним розвитком для себе. Є вже позитивні відгуки від роботи тих ІРЦ, які ми створили раніше. Звісно, приміщення у таких центрах мають бути в належному стані. Це важливо, бо в них перебувають діти з особливими потребами. Там мають бути враховані безпека, безбарєрність і доступність. Я за те, щоб такі центри динамічно створювалися у нашому місті», - підкреслила Оксана Рубай.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ