Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У шкільних їдальнях Львова більшість страв готують за рецептами Євгена Клопотенка

Управління освіти Львівської міської ради впродовж тривалого часу працює над організацією та постійним вдосконаленням меню у шкільних їдальнях. Також безперервно проводять моніторинг готової продукції, яка продається у шкільних буфетах закладів освіти. Про це повідомили 16 грудня у пресслужбі ЛМР.
Фото ілюстративне

Ще у 2018 році мерія організувала зустріч надавачів послуг харчування з українським кулінарним експертом Євгеном Клопотенком, після чого в окремих закладах були впроваджені страви із його збірника страв, розробленого для закладів освіти.

У 2019 році управління освіти створило робочу групу для напрацювання оновленого переліку буфетної продукції для заохочення учнів шкіл до здорового харчування. За результатами напрацювань групи було затверджено перелік продукції шкільних їдалень, розроблено та затверджено двотижневе меню для організації дитячого харчування у школах. Перелік буфетної продукції та затверджене двотижневе меню відповідає державним санітарним нормам і правилам та «Збірнику рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» Євгена Клопотенка. Усіх надавачів послуг зобов’язано реалізовувати продукцію, в межах затвердженого переліку.

Відтак, у школах Львова більшість страв готуються за збірником Євгена Клопотенка, а саме:

  • серед буферної продукції: бургери в асортименті, нагетси, бутерброди, овочеві салати;
  • двотижневе меню: салат з свіжої капусти із свіжим горошком, салат з буряка з грінками, салат овочевий, салат з капусти з насінням соняшника, борщ, суп овочевий, болонєзе, Мак енд чіз, чахохбілі з куркою, картопля запечена з куркумою, картопляне пюре, риба припущена або смажена, фрикадельки рибні, чай, чай в асортименті, лимонад.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ