Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У школах Львівської області відзначать День Соборності та Свободи України

З ініціативи департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді Львівської ОДА 22 січня у загальноосвітніх навчальних закладах області проведуть тематичні та виховні заходи до Дня Соборності та Свободи України. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

В цей день у школах Львівщини проходитиме низка тематичних та виховних заходів: бесіди для учнів молодших класів, «круглий стіл» на тему «Україна – самостійна соборна держава», перегляд відео. У шкільних бібліотеках будуть оформлені книжково-журнальні виставки, проводитиметься бібліографічний огляд літератури для учнів середніх та старших класів, експонуватимуться портрети українських письменників та історичних діячів, чия творчість і діяльність нерозривно пов’язана з боротьбою за волю України, а також репродукції картин українських художників, що зображають героїчні сторінки української історії, передають красу пейзажів рідного краю.

Нагадаємо, це свято відзначають щороку 22 січня, в день проголошення Акту возз’єднання УНР та ЗУНР, що відбулося в 1919 році. А 30 грудня 2011 року указом Президента України Віктора Януковича День Соборності на офіційному рівні було скасовано, натомість встановлено «День Соборності та Свободи України».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ