Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У школах області триває ремонт їдалень

Харчоблоки понад сотні шкіл Львівщини відремонтують та обладнають новим устаткуванням. В області триває освоєння освітньої субвенції за напрямом «Ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти». Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

На реалізацію проектів заплановано скерувати понад 27 млн грн. Станом на початок листопада уже укладено угод на понад 20 млн грн.

«До кінця року в 106 школах області мають запрацювати оновлені їдальні. На жаль, у попередні роки цьому не приділяли достатньої уваги, і багато харчоблоків були в аварійному стані.  Надзвичайно важливо створити для людей, які там працюють, нормальні умови для роботи, а також зробити процес приготуванням їжі таким, що відповідає усім санітарно-гігієнічним вимогам. Зараз уже завершені роботи у Червонограді, Яворівському районі, Зимноводівській, Магерівській та Щирецькій ОТГ», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Тривають тендерні процедури у Львові, Стрию, Самборі, Дрогобицькому районі та у кількох об’єднаних територіальних громадах.

Загалом в Україні відремонтують та закуплять обладнання для 1809 шкіл. Зазначимо, ремонт їдалень відбувається на умовах співфінанування, міста обласного значення дофінансовують не менше 30%, райони та ОТГ - не менше 10%, села (селища), що мають статус гірських - не менше 5%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ