Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У школі села Черниця Миколаївського району зафіксовано спалах вірусного гепатиту

29 листопада – 9 грудня в інфекційне відділення Новороздільської міської лікарні з діагнозом вірусний гепатит А поступило шестеро учнів школи села Черниця Миколаївського району – мешканці с. Пісочне. Крім того, у період із 7-го по 9 грудня до Новороздільської міської лікарні поступило сім чоловік, які знаходились у контакті з хворими. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
Стан потерпілих легкого ступеня важкості. Імовірною причиною спалаху є порушення санітарно-гігієнічного режиму в школі, оскільки випадків захворювань серед мешканців села Пісочне немає.
Для запобігання поширення захворювання  районною СЕС проведена дезінфекція 226 криниць села. Проведене комплексне санітарно-протиепідемічне обстеження школи. Контактним в селі і в школі призначена екстрена профілактика мефенаміновою кислотою (150 осіб), 168 учням введений імуноглобулін. Проводиться саносвітня робота серед населення села. Питний режим дітей школи забезпечується шляхом закупівлі спонсорами води в пляшках та одноразових стаканчиків. Всього бригадою медичних працівників було оглянуто в селі та школі 503 особи. Протиепідемічні заходи продовжуються. 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ