Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У штабі АТО повідомили про загострення ситуації на сході України

Російсько-терористичні війська протягом останніх трьох днів понад 100 разів порушили режим припинення вогню, ситуація на лінії розмежування в Донбасі загострюється, повідомив прес-центр штабу АТО.

"Цинічно порушуючи "режим всеохоплюючого перемир'я", бойовики російсько-окупаційних військ особливо активізувались на донецькому напрямку, застосовуючи при цьому озброєння, що мало б бути відведене від лінії розмежування сторін. Лише за минулі три доби по позиціях ЗС України випущено понад 40 снарядів та мін. Фіксуються випадки роботи ворожих снайперів", - розповіли українські військові.

Окрім того, опівночі у понеділок, 26 березня, терористи відкрили по позиціях сил АТО провокаційний вогонь, чим вчергове зірвали розведення сил і засобів поблизу Станиці Луганської. Українська сторона Спільного центру з контролю і координації припинення вогню (СЦКК) поінформувала Спеціальну моніторингову місію (СММ) ОБСЄ.

"Зі свого боку підрозділи ЗС України чітко дотримуються Мінських домовленостей й не реагують на провокації з боку окупаційної адміністрації",  - додали у штабі.

Читайте також: СБУ презентувала фільм про чотири роки АТО

Нагадаємо, напередодні окупанти 47 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. У неділю, 25 березня, терористи відновили обстріли з використанням забороненої "Мінськом" зброї: мінометів калібру 120 мм і танків.

Як повідомлялося, 26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. З 5 березня в зоні АТО діяло всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку й обстріляли позиції ЗСУ в районі Щастя та Троїцького з мінометів калібру 82 мм.

З 23 грудня в зоні АТО було оголошено "новорічно-різдвяне перемир'я" – 12-те з початку війни в Донбасі. Воно, як і попередні, систематично порушувалося бойовиками.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ